GMP Lecturers

The lecturers of the General Management Program are:

srdjanSrđan Janićijević

Srđan Janićijević, dipl. Iur. MBA, je osnivač i direktor Mokrogorske škole menadžmenta. Rođen je 1. septembra 1965. godine u Beogradu, završio je Petu beogradsku gimnazuju i diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1990. godine. Magistrirao je 2012. godine na TRIUM global senior executive MBA programu, u organizaciji LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE (UK), HEC (France) i NEW YORK STERN UNIVERSITY (USA). Dodatno se usavršavao na prestižnim poslovnim školama kao što su IMD (Švajcarska), INSEAD (Francuska) i ASHRIDGE (Ujedinjeno Kraljevstvo).  U Srbiju se vratio 2001. godine i postao generalni direktor kompanije THE COCA COLA COMPANY za Srbiju i Crnu Goru i Makedoniju. Od 2005. do 2008. godine bio je generalni direktor preduzeća POLITIKA NOVINE I MAGAZINI, koje ima najveću tradiciju na prostoru Balkana i među najstarijim je medijskim kompanijama u Evropi. Srđan Janićijević ima bogato preduzetničko iskustvo kao osnivač kompanije za razvoj poslovnih projekata KOMON SENS (eng. common sense), a potom i preduzeća za upravljanje imovinom HAUZMAJSTOR, BUDI SVOJ ČOVEK i ASISTEL. Godine 2009. je pokrenuo MOKROGORSKU ŠKOLU MENADŽMENATA, program za profesionalno usavršavanje menadžera.


danijela nedicDanijela Nedić

Danijela Nedić je dipl. pravnik i specijalista u oblasti Upravljanja komunikacijom. Osnivač je i direktor Centra komunikacijskih veština Biznis Link i predstavnik OMT grupacije za Srbiju. Danijela poseduje desetogodišnje iskustvo kao konsultant i predavač u oblasti Poslovne komunikacija, Prodaje, Odnosa s javnošću i Menadžemta. Iza sebe ima više od 4.000 učesnika u proftinom, javnom i neprofitnom sektoru. Dizajnirala je i implementirala brojne edukativne programe za predstavnike top i srednjeg menadžmenta u oblasti Komunikacionih veština, Poslovnog prezentovanja, Retorike, Javnog nastupa, Veština uveravanja, Pregovaračkih veština, Upravljanja konfliktima, Vođenja timova, Veština samomenadžmenta (samodisciplina, samomotivacija, upravljanje ciljevima, vremenom i stresom itd.)…. Savetnik je na projektima Evropske banke za obnovu i razvoj i sertifikovani SDI fasilitator. Često se pojavljuje u ulozi PR menadžera i moderatora na EU konferencijama.


dragan

Dragan Petrović

Dragan Petrović, MBA i menadžment konsultant, trener i kouč. Svoje dvadesetogodišnje radno iskustvo u privredi prenosi kroz treninge Liderstva, Komunikacije i Prodaje. Radio na liderskim pozicijama u multinacionalnim (Japan Tobacco International, Mars Incorporated) i domaćim FMCG i Consumer Electronics kompanijama u kojima je inspirisao i implementirao brojne promene. Poseban fokus daje na povećanju kapaciteta pojedinca u cilju poboljšanja rezultata organizacije. Stava je da unapređena kritična masa pojedinca može da izvrši kvalitetnu promenu koju organizacija zahteva.


vladimir vuckovicVladimir Vučković

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu diplomirao, magistrirao i doktorirao. Bio je zaposlen na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je napredovao od zvanja asistenta- pripravnika do zvanja docenta. Na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju Megatrend univerziteta u zvanju vanrednog profesora zaposlen od 2008. godine. Urednik je časopisa Makroekonomske analize i trendovi (izdanje Ekonomskog instituta iz Beograda). Član Naučnog društva ekonomista. Predložen za člana Fiskalnog saveta Republike Srbije. Na stručnom usavršavanju boravio je na Rhode Island University, SAD. Oblasti naučno-istraživačkog interesa su međunarodna ekonomija i finansije. Objavio je više od 60 radova u referentim i stručnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Učestovao je u izradi brojnih projekata i istraživanja, podržanih od strane republičkih ministarstava, Narodne banke Srbije i Evropske agencije za rekonstrukciju.


bojan kostandinović

Bojan Kostandinović

Dr Bojan Kostandinović je doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta, magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i diplomirani inženjer mašinstva iz oblasti motornih vozila.

Dugi niz godina intenzivno se, kako teoretski tako i praktično, interesuje za oblast ekonomije i menadžmenta, pre svega za pitanja strategijskog menadžmenta, organizacije kompanija, upravljanja, liderstva, konkurentnosti, savremenih menadžerskih metodologija, odnosa sa kupcima, pitanja u vezi tržišta, prodaje i marketinga. Doktorsku disertaciju na temu „Implikacije sistema balansiranih merila performansi na uspešnost organizacija u auto-industriji“, gde je istraživao strategijski razvoj automobilskih kompanija globalnog okruženja, odbranio je 2011. godine.

Bio je zaposlen u automobilskoj industriji, više od četiri godine kao rukovodilac prodaje u kompaniji Mercedes-Benz SCG, ćerki firmi automobilskog giganta Daimler AG iz Štutgarta, a poslednjih pet godina u Fiat-ovim i Renault Nissan dilerstvima u Beogradu gde je zadužen za prodajne, postprodajne i marketinške aktivnosti, implementaciju strategija kompanija, strategijski razvoj start-up organizacija, organizovanje i edukaciju kompanijskih timova.


tijana tadicTijana Tadić

Tijana Tadić poseduje preko deset godina iskustva u oblasti ljudskih resursa. Karijeru je započela u British American Tobacco- u na poslovima nagrađivanja, beneficija i praktične primene Zakona o radu u privredi.  Neposredno po privatizaciji preduzeća Knjaz Miloš a.d., preuzima poslove Direktora ljudskih resursa ove kompanije. Tokom godinu dana sprovodi punu reorganizaciju, te kroz različite programe rešavanja viška, kompaniju napušta oko 1000 zaposlenih. Po okončanju ove faze, investicioni fond Salford u čijem su vlasništvu kompanije Knjaz Miloš, Bambi-Banat, Imlek i Mlekara Subotica, prepoznaje potrebu za aktivnijim rukovođenjem svojim investicijama na teritoriji Srbije, te osniva menadžment kompaniju Danube Foods Group. Gđica Tadić preuzima poslove Direktora ljudskih resursa čitave grupe, na kojim poslovima radi do danas.


olja beckovic

Olja Bećković

Olja Bećković je rodjena 1. 5. 1964. u Beogradu. 1985. diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku glume. Igrala je u više filmova, pozorišnih predstava i tv drama. 1991. odlučuje da napusti glumački posao i dolazi na NTV Studio B. Posle šest meseci probnog rada na poslovima novinara izveštača, počinje da radi autorsku emisiju „Utisak Nedelje“. 1996. zajedno sa svojim kolegama iz danasnje PG Mreže definitivno napušta Studio B. Posle 5. oktobra vraća se na televiziju. Pojavljuje se i kao autor i voditelj emisije „Debata“, radi priloge za emisiju „TV Mreža“. 2002. nastavlja da radi svoju autorsku emisiju „Utisak nedelje“, ovog puta na TV B92. Tokom godina pauze u televizijskom radu, objavljivala je kolumne, tekstove i intervjue u nekoliko domaćih nedeljnika. Prvi je dobitnik nagrade za doprinos demokratizaciji društva „Osvajanje slobode“, koju dodeljuje Fond Maja Tasić Marsićević. 

Tamara Tomović

Dr Tamara Tomović je rođena je u Beogradu. Završila je Medicinski Fakultet Univerziteta u Beogradu i akademsku specijalizaciju iz Farmaceutske Medicine akreditovanu od strane IFAPP-a.  Diplomirala je  na  Univerzitetu za Business executive education, Cape Town,  Africa 2012 god.

Od 1995. bila je na rukovodećim pozicijama u kompanijama ICN Galenika, Servier, Janssen Cilag divison of Johnson&Johnnson i Astellas. Bila je Country Manager za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Srpsku za Janssen Cilag division of Johnson&Johnson u periodu od 2003 – 2012 god. Deo svoje karijere provela je na rukovodećim pozicijama u inostranstvu: Sloveniji (Regional Area Manager za Servier 1999-2003) i Švedskoj (Therapeutic Area Lead Nordic, Janssen Cilag division of Johnson&Johnson, 2013 god). 

 Djoka Janušević

djoka janjušević

Djoka Janjušević diplomirani ekonomista, finansijski menadžer i konsultant sa preko 15 godina radnog iskustva u multinacionalnim i domaćim kompanijama.

Svoju menadžersku korporativnu karijeru započeo je u Metro Cash & Carry gde je obavljao poslove Direktora finansija i administracije i bio odgovoran za brojne funkcije (finansije, računovodstvo, kontroling, IT, organizacija procesa, supply chain i opštu administraciju). U tom periodu ostvario je brojna postignuća u domenu implementacije poslovnih rešenja, postavke procesa i procedura i formiranja kvalitetnog tima.

Karijeru nastavlja u Droga kolinska na poziciji Direktora lokalne administracije gde, takođe, pored finansijske funkcije odgovoran je za rad pravne službe, HR, IT i centralne nabavne službe svih pravnih lica u okviru grupe na teritoriji Srbije (Soko Štark, Grand prom, Palanački kiseljak…) gde obavlja i funkciju Zamenika generalnog direktora svih pravnih lica grupe. Glavni fokus u tom periodu bio je na uvođenju sistemskih rešenja organizacije i optimizacije procesa kao i unapređenje kapaciteta i potencijala ljudskih resursa.

Pavle Budinčević

Pavle Budinčević

Pavle Budinčević je osnivač i managing partner u kompaniji Assessments Systems Serbia. Njegove oblasti iskustva su HR konsalting (selekcija i razvoj zaposlenih), razvoj liderstva, poslovna psihologija i menadžment u obrazovanju i kulturi.

Pored rukovođenja kompanijom Assessments Systems Serbia, Pavle je od 2002. godine član UO i programski direktor na Otvorenom univerzitetu Subotica i zadužen je za sve obrazovne i kulturne programe ove institucije, uključujući organizaciju Evropskog filmskog festivala Palić i različitih programa doživotnog učenja.

U oblasti HR konsaltinga, uspostavio je plodonosnu saradnju sa brojnim srpskim, regionalnim i međunarodnim kompanijama, među kojima je Delhaize Europe, Idea, T-Mobile, Norma Group SEE, Tarkett, Phoenix Pharma, Aon, Sade Serbia. Održao je preko 100 treninga u Srbiji i šire, najviše iz oblasti poslovne psihologije i razvoja liderstva. Pavle je 2005. godine osnovao JCI Subotica, a za predsednika JCI Serbia izabran je 2008. godine. U novembru 2008. godine JCI Serbia je u Nju Delhiju, Indiji, nagrađena priznanjem za Najbolju nacionalnu JCI organizaciju na svetskom nivou.

show
 
close
rss Follow on Twitter facebook linkedin flickr youtube email
shared on wplocker.com